www.per-olof.dk | email til Per-Olof Johansson | Debatforum WWW


Debatforum WWW

Per-Olof - ti år med hjemmesider
på world wide web

En personlig side af sagen, hvis en læser skulle ønske af se per-olof.dk lidt fra oven...(2005)

Starten -
Plads til andet end mode -
En frasorteret -
Servere -
Sidetal og klik -
Statistik for per-olof.dk -
Søgemaskiner og emner -

Starten -

I 1993 lod jeg mig overtale af Marianne til at anskaffe en computer - vi deltes om udgifterne, idet hun var interesseret i at have en at snakke computer med, i kraft af at hun selv brugte en på jobbet uden at have nogen at snakke med om dyret. Altså steg jeg på, og for en meget skrivende var det naturligvis en oplagt ide. Netadgangen kom først året efter, men allerede i 1993 bad jeg min søn Sune sende en efterlysning ud over nettet, om hvorvidt der skulle være nogen som havde kendskab til den dagbog, som dannede udgangspunkt for dr. Henry Smiths artikel i Seattle Sunday Star 1887 om høvding Seattles tale. Nogen har sat den ind på en hjemmeside et sted, og der lever altså stadig på nettet, og svaret blæser i vinden.

I 1994 steg jeg så på nettet med PolOnline og siden i 1995 blev det til en hjemmeside hos Geocitites.

Plads til andet end mode -

I dag 16. sept. 2005 skriver en digter i avisen om bøger på nettet. Som sædvanlig skal der deles op i det sandt moderne og det mølædte. Det utrolige er jo, at der på nettet er plads til det hele. Det gammeldags fra nettets barndom kan måske nu og da have sine fordele, alt det glimtende, svævende, mouse-over blinkende flash osv moderne sine bagdele. Og omvendt.

Her må vel endelig enhver vælge efter sin smag? Hvornår lærer vi at tale uden at eksludere andre opfattelser. Som om man kun kan komme frem, ved at mase andre ned i møget!

En frasorteret kommer med -

Det følgende er en lille oversigt over mine hjemmesider, for nu er det altså 10 år siden jeg startede, dels med sider om spånkurve, dels med sider om høvding Seattle, og ja så en 'hjemmeside' der skulle fortælle om mine spredte aktiviteter. Fra den førwww-lige tidsalder, syntes jeg med www at jeg fik ny luft, svarende til den 4xbypass jeg lige har været igennem. Hold op hvor skulle man tænke i starten, for at få siderne anbragt på den gratis Geocities, og det lykkedes da også kun med Sunes hjælp. Siden er alt hele tiden i den ene ende blevet lettere og lettere, og i den anden sværere og sværere - hvis det var ønsket.

Jeg har vel og gerne set med, når nye ideer opstod, men jeg har holdt mig til, at det jeg gjorde, skulle jeg gøre selv. Jeg er ikke gået efter købt hjælp, men har sagt tak når den var gratis.

Det betød for eksempel, at jeg til mit digttidsskrift på nettet Splints & Co ikke søgte støtte fra Tidsskriftstøttefonden, selv om det var ret oplagt. Jeg var ikke ude på at skabe mig et nyt erhverv. Af samme grund måtte jeg sige stop som webmaster for Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter, fordi det i den sidste ende krævede større ressourcer, end jeg ville kaste i det. Men også dér - vi kom i gang.

Servere -

Jeg har mange forskellige udgangspunkter på nettet. Det kan virke rodet, men ud fra søgemaskiners arbejdsmetoder er det egentlig ikke så dumt, når de nu er opstået, som de er.

Hjemmesider. På disse servere anbringes nye sider:

www.per-olof.dk (eget domæne)
(første hjemmeside hos geocities.com/Athens/2344 men nu:) http://perolofdk.com
(hjemmeside hos TDC home3.inet.tele.dk backslash johansson) siderne flyttet til www.per-olof.dk/cdt/[filnavn]

Hjemmesider med visitkortkarakter:

http://perolofdk.blogspot.com/ (løbende opdatering af aktiviteter indtil dec.07)
http://perolofdk.wordpress.com/ (løbende opdatering af aktiviteter, siden dec.07)
http://perolofjohanssondk.webbyen.dk/ (lokal portal, UPS! med popups)
http://per-olof.johansson.person.emu.dk/ (SkoleKom portal)(ophørt 1.5.07)
http://fagforfatter.dk/medlemmer/forfatter.asp?id=354 (Den faglitterære gruppe i Dansk Forfatterforening)

og endelig

http://www.litteratursiden.dk/sw3486.asp (forfatternet, den administrerer man ikke selv)

Sidetal og klik -

Hvor mange sider dette giver i alt, er ikke enkelt at opgøre, men i hvert fald 110, måske noget mere. Men nogle er ganske små med en kort tekst eller endog kun et billede, andre har afhandlingskarakter.

Jeg plejer jo kort at gengive mine temaer, som digte og artikler om kulturhistoriske og politiske emner samt debat her inden for. Bredt bredt er feltet.

Hvis vi nu skulle tage nogle klikovervejelser, må jeg lige forudsætte, at man ikke lægger så megen vægt på dem. Tiden har frembragt alle mulige systemer til at vide hvem, hvad, hvornår ens sider besøges. Men i kraft af min spredthed, er nogle hjørner mere oplyst end andre. Jeg tror simpelthen på dette medie. Jeg skrev jo også før jeg kom på nettet, men det var virkelig sparsomt med reaktioner. Nettet er perfekt til en lille hurtig dialog om et emne et spørgsmål osv, og det synes jeg har givet meget. Denne kontakt vurderer jeg langt højere end klikrapporterne.

Hvad jeg har på TDC server kender jeg kun besøgstal på spånkurvesiden. Siden 3.5.2001 er der 10.099 indklik. Det er vist en primitiv tæller, som tæller søgemaskiner og det hele. Igennem et antal år har der været over 50.000 indklik på min side hos Geocities om Høvding Seattle. I alt har jeg på mine Geocities sider haft over 140.000 indklik på måske en tiårsperiode, jeg har glemt hvornår de begyndte på tælleriet.. På Splints & Co 14.000.

På mit eget domæne per-olof.dk er statistikdelen efterhånden veludviklet og søgemaskiner sorteret fra. Så det er et ret troværdigt billede, mener jeg. Her få man også at vide, hvor længe de besøgende er inde. Igen - det siger ikke noget som sådan - for hvad foregår der i den tid. Hvis man er et salgsfirma, ville man regne i afgivne ordrer, men jeg er jo ude efter læsere. Jeg er tilfreds med feed-back nu og da, men ville vel betakke mig for feed-back fra hver eneste besøgende, det ville jeg ikke kunne overkomme at tage stilling til.

F.eks: Den ene besøgende, som lægger sig noget på sinde af det jeg skrev, må vel alt i alt værdsættes højere end et hold på 10 som suser forbi og aldrig vender tilbage?

Statistik for per-olof.dk -

Hvis jeg nu i det videre holder mig til per-olof.dk's statistik, siger den jo alligevel en del. Den fortæller mig, at i denne måned er der en ret stor del af de besøgende som kommer til mine sider udenom andre link, søgemaskiner eller interne link hos mig selv. Det betyder, at her midt i måneden har 43 % dvs 280 opsøgt mig via egne bogmærker eller ved at taste min URL. 35,4 % er kommet via søgemaskiner, det er 226 og 13.6 % er kommet fra eksterne link. Nettet kan ikke se, at jeg er ejer af ovennævnte sider og vil derfor kalde linkning derfra ekstern, så det kan ikke bruges til så meget. Men jeg kan da se, at der kommer link til mig også fra andre sider, og hvor der er.

Hvad statistiksiderne videre fortæller mig er, hvilket sætninger og ord det er som via søgesiderne kommer til mig. Det er altså kun lidt over en tredjedel af de besøgende, så det fortæller os ikke, hvad de andre går efter!

I denne måned er det overvejende netop er de ord, jeg ønsker læseren skal lede efter. Det gælder så fjumre år, Århus Rådhus, Jørgen Sandemose, kommunernes Landsforening, Vejrvarsler, høvding Seattle. Jeg kan gå ned i en liste med alle ordene og det gør jeg nu og da og overraskes over, at nogen finder svar hos mig, som jeg har glemt var der!

Men jeg kan også se hvilke sider der besøges, og det er jo også interessant. Det matcher søgeordene i nogen grad men ikke helt. Denne måned hidtil, altså 16 dage, har der været 134 på min indgangsside, 48 på min side om Poesiens Dag 2005, 42 på min omtale af Vagn Lundbyes bog om høvding Seattle, 41 på min artikel om Aarhus Medaljen fra 1941, 31 på min side om en medaljon med H.C.A. 25 har læst om digtergruppen ANDEN POSITURS besøg i Nr. Alslev, 21 har været inde og se mit galleri af spånkurve. Jeg ville være skuffet, hvis der stod nul, og jeg forventer ikke tusinder. I betragtning af de mange emner jeg tilbyder, synes jeg det må anses for rigtig gode besøgstal.

Søgemaskiner og emner -

Når en side vel er placeret på nettet gælder det naturligvis om, at nogen kan finde den. Jeg har forlængst spredt mine hovedadresser, dengang det var gratis at få dem anbragt, og da jeg til stadighed har været aktiv, er jeg blevet hængende. Af min statistik fremgår, at jeg har besøg næsten daglig af både Google, MSN og Yahoo. Så er man godt dækket ind. Så er det et spørgsmål om udformningen af hjemmesidens titler og nøgleord osv om det fungerer. Men derudover annoncerer jeg på min blog, hvad jeg har lavet, og jeg sætter en mail ind i dk.opslag, samt interne link forskellige logiske steder på egne sider. Hvis nogen inviterer mig til at sende et link, gør jeg det.

Det sidste: læsningen er så op til den interesserede offentlighed.

Valget af, hvad der skulle på www er naturligvis udgået fra egne interesser.

Men også måske i håb om at fremkalde yderligere oplysninger.

Dette gælder spånkurvene, så vidt som jeg håbede at kunne fremkalde reaktioner from over there, ved at tilføje navnene på de svensk-amerikanere som havde været beskæftiget med produktion af spånkurve. Ikke lige den reaktion har jeg fået, men mange, mange andre.

Det gælder for høvding Seattle, fordi der dengang var væsentlig og almen usikkerhed om værdien af høvding Seattles tale, og debatten fortsætter. Smiths avisartikel med talen fandtes slet ikke på hele www på det tidspunkt, den fordrejede Perrys version var der, og derfor var det en stor triumf, da en skole i Seattle indlemmede mit link! Det var da at gå over åen efter vand!

At kunne publicere digte denne vej har været en stor glæde, skønt sikkert ikke med noget talrigt publikum. Det har dog kunnet lade sig gøre, hvor alle veje før syntes lukkede for mig.

Dette at kunne give sine debatindlæg i den trykte presse om dette eller hint et efterliv på www har også været rigtig rart.

Den som søger svar på følgende spørgsmål får mig som svar i Google (16.9.2005: andre dage andre placeringer!):

spånkurve nr.1 af 3.410 (splint basket nr. 1 af 170.000),

Chief Seattle nr. 6 af 16.100.000,

Bonde-Practica nr.1 af 398,

Brudevælte lurer nr.1 af 51,

Iørn Piø nr. 1 af 531,

debat SFO nr. 3 af 59.100,

Poesiens Dag 2005 nr. 2 af 10.500

Allerød nr. 18 af 1.180.000.

Tit sletter jeg mails som fortæller mig, at jeg kan opnå disse placeringer ved blot at betale dem 20 dollars om måneden. Jeg er der jo.


 

tryk her....


www.per-olof.dk | email til Per-Olof Johansson | Debatforum WWW

@